Veel onduidelijkheid bij energielabels bedrijfsverzamelgebouwen

Het energielabel is verplicht bij de oplevering, verkoop of verhuur van utiliteitsgebouwen, zoals kantoren, scholen, horeca, sporthallen en ziekenhuizen.

Heeft u vragen over het Energielabel voor utiliteitsbouw of heeft u een Energielabel nodig? Bel: 036-5344005
TDS Engineering heeft veel ervaring in het opstellen van Energie Certificaten, is Erkend Deskundige en is energie adviseur met het BRL9500-certificaat voor de delen 00 (Algemeen) en 03 (Utiliteit bestaand).
TDS stelt voor makelaars, vastgoed eigenaren en ook particulieren het Energielabel op.

contact_button_klein_links

Er is nog veel onduidelijkheid over de invulling van energielabels  voor bedrijfsverzamelgebouwen. Wordt het één label of tien?

Laatste maanden worden wij veel benaderd voor het maken van energielabels, mede veroorzaakt door de in werking getreden sanctieregeling. Naar aanleiding hiervan zijn we deze blog gestart.

De mogelijkheden bij RVO ( Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) om het energielabel af te melden zijn nu zo ingesteld dat bij een bedrijfsverzamelgebouw per unit een energielabel moet worden gemaakt. In het geval van losse units is dat misschien niet zo onlogisch.

Voor een kantoorpand met bijvoorbeeld een huurder per verdieping waarbij ieder een eigen huisnummer heeft, volstaat dus niet een energielabel voor het gehele gebouw maar moet per verdieping een label worden bepaald en afgemeld. Los van de extra kosten die hiermee gemoeid zijn is het gewoon onzinnig om deze splitsing op te leggen. Geen enkele toegevoegde waarde.

TDS Engineering heeft dit bij RVO  gemeld en is in afwachting van acties. Het probleem wordt daar onderkend maar blijkt niet snel op te lossen. terug