Update Bio Ecologische Basisschool De Verwondering Almere

Op 28 november 2019 is de bouw van bio ecologische basisschool De Verwondering in Almere gestart en werd de eerste paal geslagen.

Over het unieke, ecologische ontwerp van Orga Architecten
‘Het unieke aan dit ontwerp is dat het gebouw op zich al tot onderwijs leidt’, aldus de directie van De Verwondering. ‘Diverse elementen in het gebouw en de omgeving leiden tot “verwondering”. Kinderen kunnen zelfs in het gebouw van De Verwondering de natuur echt ervaren.’

Verschillende aspecten van de natuur zie je terug in het gebouw en er wordt gebruik gemaakt van duurzame installaties en materialen. Zo zijn er o.a. ‘groene’ wanden,  er wordt volledig in hout gebouwd en wordt er verwarmd en gekoeld met een innovatief ijsbuffer warmte opslagsysteem (TDS Engineering  http://www.tds-engineering.nl/innovatief-ijsbuffer-warmteopslagsysteem-in-bio-ecologische-school-almere/). Het gebouw biedt volop ruimte om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de natuur. Zo kan er gespeeld worden met het regenwater, dat vanaf het dak via een spuwer op het speelterrein terecht komt. Ook komt er een openluchtlokaal met een moestuin en kippen.

Inmiddels vordert de bouw gestaag.

Duurzaam bouwen is goed, Gasloos is Beter! Neem contact op met TDS-Engineering voor een vrijblijvende kennismaking:
        – snelle service
        – gedegen kennis
        – heldere communicatie
        – deskundigheid en 100% onafhankelijk
BEL DIRECT 036 – 534 4005 of mail@tds-engineering.nl

contact_button_klein_links