Trends voor hotelbranche 2017

7,5% GROEI IN HOTELBRANCHE

De komende jaren is de verwachting dat de vraag naar hotels verder zal groeien. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek werd er in de eerste zes maanden van 2016 ruim 20,9 miljoen keer overnacht in Nederlandse hotels. Dat komt neer op een stijging van 7,5 % op jaarbasis. In sommige provincies, zoals in Drenthe, is een toenemende vraag naar overnachtingen van maar liefst 25% te zien. Als hotelier moet u zien in te spelen op deze ontwikkeling.

Hoe kunt u zich in de toekomst staande houden als hotelier?

Is het alleen om de prijs te doen of zijn er andere zaken die bij kunnen dragen aan groei.

VAN EENHEIDSWORST NAAR ONDERSCHEIDEND VERMOGEN

Veel hotelkamers lijken op elkaar. Er is een bed, een televisie, misschien twee nachtkastjes, een kastenwand en een badkamer. Maar tegenwoordig veranderen hotelkamers met de snelheid van het licht:

  • modernisering en de behoeften van de hedendaagse reiziger vragen u om te innoveren voor de toekomst.
  • “Lobby’s worden high-tech multifunctionele ruimtes.”
  • De traditionele ontvangsthal met een receptie loopt op zijn einde. Hotellobby’s worden steeds meer multifunctionele ruimten met bars, restaurants, lounges en zakelijke centra ineen.
  • De “openbare” ruimte van het hotel zal dan ook drastisch veranderen. Dit wordt een mix van verschillende gebruiksgebieden in combinatie met een woonkamer gevoel! Wifi is gratis en van goede kwaliteit en er zijn verschillende werkplekken beschikbaar.

TDS adviseert ook de Hotelbranche

TDS Engineering adviseert meerdere hotels op het gebied van bouw- en verbouwtrajecten met een breed scala aan installatieadviesdiensten. Hierbij wordt onze advisering op maat afgestemd op je wensen.

TDS Engineering is een adviesbureau dat zich richt op advisering van haar opdrachtgevers op het gebied van technische installaties, energie en milieu.

Geloof in het eigen product is kenmerkend voor de gehele wijze waarop TDS Engineering haar opdrachtgevers adviseert. Iedere opdrachtgever moet er van het begin tot het eind van een project op kunnen vertrouwen dat kwaliteit onze eerste prioriteit is. Kwaliteit vergt deskundigheid en een gedegen voorbereiding, maar vooral ook aandacht voor de techniek.

Enkele hotelprojecten die wij hebben gedaan

Lees meer over de dienstverlening van TDS in de hotelbranche

 

Bronnen:

www.fd.nl

www.hospitality-management.nl

www.l1nda.nl

www.emerce.nl

www.printsvanoranje.nl