Sterrenschool De Ruimte – Innovatief Gebouw

De Sterrenschool De Ruimte is een multifunctioneel complex dat is gerealiseerd in het Homeruskwartier in Almere Poort. De nieuwe ruimte voor leren en ontmoeten is anders dan de naam doet vermoeden meer dan een school alleen. Het omvat een basisschool, peuterspeelzaal, 2 sportzalen op de tweede verdieping, buurtontmoetingscentrum, buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf.

In samenwerking met het gemeentelijk vastgoedbedrijf van Almere en Stichting Prisma zijn alle gebouw gebonden installaties duurzaam ontworpen door TDS Engineering. (zie project Sterrenschool De Ruimte)

Annemarie van der Zee van het Vastgoedbedrijf: “Het pand is zo duurzaam geworden en het concept zo uniek, dat we dat graag in woord en beeld wilden vangen”.

Het gebouw is geheel uitgevoerd in aardetinten en met gebruik van materialen. Dit draagt bij aan een gevoel van rust, veiligheid, warmte en comfort. Hierdoor voelt het gebouw als een comfortabele jas. Het gebouw speelt sterk in op de mogelijkheid dat in de toekomst andere eisen gesteld worden. De indeling kan moeiteloos worden aangepast. De constructie, gevelopzet en het installatieconcept zijn op deze veranderingen ontworpen.

Duurzaam

De gemeente Almere en Prisma hebben extra geïnvesteerd in duurzaamheid. Zo wordt er zuinig met energie omgegaan door bijvoorbeeld de ventilatie in het gebouw zich aan te laten passen aan de behoefte, aan het aantal mensen dat aanwezig. En de verlichting wordt in de meeste ruimtes aangeschakeld door bewegingsmelders. Waar daglicht is, is de verlichting gedempt. De buitengevel en het dak zijn extra geïsoleerd, zodat warmteverlies beperkt blijft. Alle buitenramen zijn voorzien van HR++ glas, dat zeer hoge isolatiewaarde heeft.

De grootste eye-catcher, die duurzaamheid zichtbaar maakt is de smartflower op het dak. Een bloem van zonnepanelen, die zichzelf uitklapt en meedraait met de zon. De smartflower wekt voldoende energie op om het licht in zestien lokalen het hele jaar te laten branden.

Verdere duurzaamheidsmaatregelen die zijn toegepast zijn verlichting op bewegingsmelders en wordt gedimd als er voldoende daglicht is, ventilatie die zich aanpast aan de behoefte, ledverlichting aan de gevel, een laagtemperatuurverwarming middels vloer- en luchtverwarming, extra isolatie en HR++ glas.

 

Duurzaam bouwen is goed, gasloos is Beter! Neem contact op met TDS-Engineering voor een vrijblijvende kennismaking:
        – snelle service
        – gedegen kennis
        – heldere communicatie
        – deskundigheid en 100% onafhankelijk
BEL DIRECT 036 – 534 4005 of mail@tds-engineering.nl

contact_button_klein_links

TDS Engineering ontwerpt Duurzaam en gasloos. Bekijk hier onze diensten