Innovatief ijsbuffer warmteopslagsysteem in bio ecologische basisschool De Verwondering Almere

28th mei 2019 GasloosOnderwijs

In Almere wordt de eerste bio ecologische school van Nederland gerealiseerd. TDS Engineering heeft o.a. met het innovatieve ijsbuffer warmteopslagsysteem, de opdracht verworven voor het ontwerp van de installaties.

Basisschool  “De Verwondering” vestigt zich in de jonge, groene en duurzame buurt Nobelhorst.

Orga Architecten heeft het gebouw in opdracht van de gemeente Almere ontworpen.

De door TDS Engineering ontworpen verwarmingsinstallatie van het gebouw wordt gerealiseerd met een ijsbuffertank, een innovatieve variatie op een warmteopslagsysteem. Het ijsbuffer warmteopslagsysteem is geïntegreerd ontworpen met zonnecollectoren en andere energiebesparende systemen.

Het ijsbuffer warmteopslagsysteem verwarmt en koelt gebouwen door slimme toepassing van bestaande natuurwetten. Geheel autonoom, enkel gebruikmakend van de gratis beschikbare natuurlijke energiebronnen. De clou: bij de overgang van koud water naar ijs wordt een enorme hoeveelheid energie omgezet, de zogenaamde kristallisatiewarmte.

Zodra het volledig geautomatiseerde systeem signaleert dat de energie van de zon en de lucht niet langer toereikend is om de warmtebehoefte te dekken, onttrekt het systeem extra energie uit de ijsbuffer.

Het ijsbuffer warmteopslagsysteem is dé revolutie in gebouwklimatisering.

Duurzaam bouwen in goed, Bio Ecologisch bouwen is Beter! Neem contact op met TDS-Engineering voor een vrijblijvende kennismaking:
        – snelle service
        – gedegen kennis
        – heldere communicatie
        – deskundigheid en 100% onafhankelijk
BEL DIRECT 036 – 534 4005 of mail@tds-engineering.nl

contact_button_klein_links

TDS Engineering ontwerpt Duurzaam en waar gewenst Bio Ecologisch. Bekijk hier onze diensten