Pesthuis Leiden

Ontwerpen voorzieningen voor verwarming en elektriciteit.

TDS Engineering is blij met de adviesopdracht voor ontwerp en vervolgopdracht voor project management van Rijksvastgoedbedrijf:

Het object Pesthuis Leiden betreft een rijksmonument uit 1661.

Naast het Centraal Station van Leiden en tussen de Leidse Binnenstad en het Bio Science Park ligt het unieke Pesthuiscomplex. Dit bijzondere complex bestaat uit het Pesthuis uit 1661, een voormalig gevangenisgebouw en een aantal woonhuizen. Het complex is omgeven door water en groen en ligt direct aan het vernieuwde Van Leeuwenhoekpark.

Nieuwe functie voor het Pesthuiscomplex
Jarenlang is het Pesthuiscomplex eigendom geweest van het Rijksvastgoedbedrijf en heeft het gefungeerd als entreegebouw van museum Naturalis. Maar nu komt hij weer op zichzelf te staan. Het Pesthuis wordt los gemaakt van Naturalis en verkocht door het Rijksvastgoedbedrijf. Waar het lange tijd in dienst stond van Naturalis ontstaat nu de mogelijkheid om de potentie van het Pesthuis volledig te benutten.

De werkzaamheden van TDS Engineering omvatten het ontwerpen van warmte installaties en het leveren, aanbrengen, in bedrijf stellen en gedurende de garantie periode onderhouden van de gewijzigde installaties.

Van origine is dit nu leegstaande gebouw verwarmd middels een aansluiting op het stadsverwarming net. De stadsverwarming aansluiting evenals de elektriciteit aansluiting is in 2018 geheel weggehaald. Het gebouw is nu aangesloten op tijdelijke voorzieningen.

Zodra het gebouw is voorzien van een vaste gas aansluiting zal een ketel opstelling in een nieuw te creëren stookruimte moeten voorzien in de benodigde warmte. De nieuwe elektra aansluiting zal voorzien in de benodigde elektrische voeding.

Het gebouw bestaat uit een hoge begane grond en een 1e verdieping (zolder). In de kern bevindt zich een binnenplaats.

 

TDS Engineering adviseert bedrijven en overheidsinstanties zoals bijvoorbeeld scholen en zorginstellingen bij ontwerp van w- en e- installaties en de verduurzaming en transitie naar gasloos

Duurzaam bouwen is goed, gasloos is Beter! Neem contact op met TDS-Engineering voor een vrijblijvende kennismaking:
        – snelle service
        – gedegen kennis
        – heldere communicatie
        – deskundigheid en 100% onafhankelijk
BEL DIRECT 036 – 534 4005 of mail@tds-engineering.nl

contact_button_klein_links

TDS Engineering ontwerpt Duurzaam en gasloos. Bekijk hier onze diensten