Nieuwbouwlabel

Het energielabel is verplicht bij de oplevering, verkoop of verhuur van utiliteitsgebouwen, zoals kantoren, scholen, horeca, sporthallen en ziekenhuizen.

 

Heeft u vragen over het Energielabel voor utiliteitsbouw of heeft u een Energielabel nodig? Bel: 036-5344005
TDS Engineering heeft veel ervaring in het opstellen van Energie Certificaten, is Erkend Deskundige en is energie adviseur met het BRL9500-certificaat voor de delen 00 (Algemeen) en 03 (Utiliteit bestaand).
TDS stelt voor makelaars, vastgoed eigenaren en ook particulieren het Energielabel op.

contact_button_klein_links

nieuwbouwlabel

Nieuwbouwlabel Utiliteit

Het energielabel nieuwbouw is per 1 juli 2014 verplicht. Dat betekent dat er voor elk utiliteitsgebouw bij oplevering een energielabel beschikbaar moet zijn, als voor dat gebouw een EPC-eis geldt.

Wat is het nieuwbouwlabel utiliteit?

Een energielabel kennen we al jaren. Natuurlijk van de wasmachines en auto’s maar ook voor bestaande gebouwen; zowel woningbouw als utiliteitsbouw.
Sinds 1-7-2014 is er het nieuwbouwlabel ontwikkeld.
Bij het vaststellen van het energielabel nieuwbouw wordt, kort gezegd, de EPC-berekening gecontroleerd. Naast algemene gebouwkenmerken staan er voornamelijk bouwkundige en installatietechnische eigenschappen van het gebouw in de EPC-berekening.

Wanneer moet het worden opgesteld?

De controle van de EPC-berekening betreft voor een deel kenmerken die tijdens de realisatie van het gebouw moeten worden gecontroleerd, het gaat daarbij voornamelijk om bouwkundige kenmerken. Een ander deel wordt kort voor de oplevering gecontroleerd, het gaat daarbij vooral om de installatietechniek.

Wat levert het op?

Door een energielabel nieuwbouw op te stellen kunt u laten zien dat hetgeen er bedacht is ook daadwerkelijk gerealiseerd is. De kwaliteit die u heeft geleverd wordt bevestigd en er wordt op een objectieve manier iets gezegd over de energiezuinigheid van het pand.

Door wie?

Het nieuwbouwlabel utiliteit moet worden opgesteld door een gediplomeerd adviseur en daarnaast door een gecertificeerd bureau. TDS Engineers helpt u graag bij het vaststellen van het nieuwbouwlabel.
Heeft u vragen over het nieuwbouwlabel? Dan kunt u contact opnemen

terug