Bio ecologische basisschool de Verwondering, eerste paal geslagen

Op 28 november 2019 is de bouw van bio ecologische basisschool De Verwondering gestart en werd de eerste paal geslagen.

Dit heugelijke feit werd gevierd met de kinderen, ouders, collega’s en alle belangrijke samenwerkingspartners zoals gemeente Almere, TDS Engineering en ORGA Architect.

Wethouder Maaike Veeninga zorgde voor een openingswoord en heeft met een aantal kinderen op de ‘knop’ gedrukt waarmee de eerste paal de grond in werd geslagen. Geloof, hoop en liefde stonden centraal op dit moment.

Over het unieke, ecologische ontwerp
‘Het unieke aan dit ontwerp is dat het gebouw op zich al tot onderwijs leidt’, aldus de directie van De Verwondering. ‘Diverse elementen in het gebouw en de omgeving leiden tot “verwondering”. Kinderen kunnen zelfs in het gebouw van De Verwondering de natuur echt ervaren.’

Verschillende aspecten van de natuur zie je terug in het gebouw en er wordt gebruik gemaakt van duurzame installaties en materialen. Zo zijn er o.a. ‘groene’ wanden,  er wordt volledig in hout gebouwd en wordt er verwarmt en gekoeld met een innovatief ijsbuffer warmte opslagsysteem. Het gebouw biedt volop ruimte om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de natuur. Zo kan er gespeeld worden met het regenwater, dat vanaf het dak via een spuwer op het speelterrein terecht komt. Ook komt er een openluchtlokaal met een moestuin en kippen.

 

zie ook eerdere bijdragen op onze site

Eerste bio ecologische school van Nederland

Innovatief ijsbuffer warmteopslagsysteem in bio ecologische school almere

TDS Engineering adviseert bedrijven en overheidsinstanties zoals bijvoorbeeld scholen en zorginstellingen bij verduurzaming en transitie naar gasloos
Duurzaam bouwen is goed, gasloos is Beter! Neem contact op met TDS-Engineering voor een vrijblijvende kennismaking:
        – snelle service
        – gedegen kennis
        – heldere communicatie
        – deskundigheid en 100% onafhankelijk
BEL DIRECT 036 – 534 4005 of mail@tds-engineering.nl

contact_button_klein_links

TDS Engineering ontwerpt Duurzaam en Gasloos. Bekijk hier onze diensten